Tiervenner: eventyret til 1 og 9

Kapittel 1: Mysteriet Begynner

I et land fylt med tall og eventyr, våknet En (1) en morgen til at noe føltes annerledes. Solen skinte litt for lyst, og vinden hvisket hemmeligheter. Et rykte hadde begynt å spre seg i Talland: Ni (9) hadde funnet en hemmelig portal, men kunne ikke utforske den alene. Portalen kunne kun åpnes av Tiervenner som sammen lagde tallet 10.

Kapittel 2: Jakten på Ni

En begynte jakten ved å spørre rundt i Talland. To (2) og Åtte (8) var opptatt med sitt og kunne ikke hjelpe. Tre (3) og Syv (7) hadde sett Ni i nærheten av Tallskogen. Fire (4) og Seks (6), var for dypt inne i et spill til å legge merke til Niens bevegelser. Og de to Femmerne (5 og 5) var for opptatt med å beundre deres perfekte symmetri.

Endelig, ved kanten av Tallskogen, fant En et spor: en rekke fotspor som ledet dypt inn i skogen. Uten å nøle, fulgte En sporene.

Kapittel 3: Den Hemmelige Portalen

Etter en lang reise gjennom Tallskogen, fant En endelig Ni, stående foran en glitrende portal formet som en gigantisk ti. Ni så både spent og nervøs ut.

“Jeg har ventet på deg!” utbrøt Ni. “Denne portalen vil bare åpne seg for ekte Tiervenner, og sammen kan vi utforske hva som ligger på den andre siden.”

Sammen nærmet En og Ni seg portalen. Med et hjertefylt smil mot hverandre, gikk de gjennom portalen hånd i hånd.

Kapittel 4: Det Hemmelige Oppdraget

På den andre siden av portalen fant En og Ni seg i en verden av glitrende stjerner og uendelige tallveier. Her var deres oppdrag: Å redde andre tiervenner som hadde gått seg vill i denne uendelige dimensjonen.
Hvilke andre tiervenner kunne 1 og 9 redde her?

Kapittel 5: Hjemkomsten

Etter en lang dag med eventyr, var alle de forsvunne tallene trygt tilbake i Talland. Som takk for deres innsats, fikk En og Ni en spesiell gave: evnen til å åpne portalen når som helst de ønsket å gå på nye eventyr.

Regnehefte for 1 trinn: Tiervenner